10.11.2011

Kalupakki seksuaalikasvatukseen


Jotta tämä tietoverkkopäiväkirja ei keskittyisi pelkkään urputtamiseen, nostan tällä kertaa esille kerrassaan mainion aiheen: HIV-säätiö on
julkistanut äskettäin työkalupakin seksuaalikasvatuksen käyttöön!

Kalupakki sisältää kirjallista materiaalia, spärdäreitä, liukuvoiteita sekä jäljitelmät jormasta ja pimperosta. Välineillä on tarkoitus tutustuttaa kasvatettavat sekä anatomiaan, ehkäisyyn että seksin apuneuvoihin. Lisätietoja materiaalista löytyy täältä.

Kuten on tavallista seksuaalikasvatuksen saralla, kalupakki on saanut joidenkin yksilöiden seksiahdistuksen kohoamaan epäterveelliselle tasolle. Tuloksena on miltei poikkeuksetta ääliömäinen avautuminen keskustelupalstoilla.


Avautumisista ei kannata tehdä päätelmiä kansan tahdosta tai yleisestä mielipiteestä, sillä juuri ne, joita asia häiritsee kokevat suurinta tarvetta purkaa painettaan julkisesti. Valtaosa seksiasioita käsittelevistä avautumisista on närkästymisen aiheuttamaa pahanhajuista aivopäästelyä, joka kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Asiain tilaan tyytyväiset jaksavat vain harvoin ilmoitella näkemyksiään verkon turuilla. Muutamia nohevia poikkeuksia lukuunottamatta heitä näkee lähinnä keskustelujen toisessa aallossa, jolloin kirjoittamisen motiivina on usein kyrpiintyminen ensireaktioiden kiihkeään idiotismiin.

Seksuaalikasvatuksessa tarvitaan opetusvälineitä, kuvallisia materiaaleja ja suoraa puhetta, joilla opetusta havainnollistetaan ja kytketään reaalitodellisuuteen. HIV-säätiön kalupakki on aimo askel oikeaan suuntaan!