25.6.2008

Seksualismin kaksi dogmiaMitä ihmettä on seksualismi, tuo käsittämätön sanallinen ivamukaelma? Aikoinaan sukupuolten samuudesta piittaamatonta seksuaalikäyttäytymistä kutsuttiin homoseksualismiksi. Tätä sanankäyttöä leimaa halun ymmärtäminen ideologiaksi. Samassa hengessä seksualismin täytyy siis merkitä ideologiaa, joka koskee kaikkea seksuaalikäyttäytymistä!

Mutta millainen ideologia sanan takana lymyää? Aivan kuten homoseksualisti piti miesten välistä ystävyyttä tavoiteltavana ja arvokkaana, pitää seksualismi seksiä ylipäätään arvokkaana. Seksi on kivaa!

Seksualismi pyrkii yhdistämään erilaisia avomielisiä seksuaalista vapautta kannattavia ajattelutapoja saman nimikkeen alle. Aatteen pääajatukset voi luonnehtia seuraavin opinkappalein:
  1. Jokaisella on oikeus nauttia millaisesta seksistä tahansa, kunhan ei vahingoita muita.
  2. Seksuaalinen vapaus ja itsemääräämisoikeus ovat perusarvoja.
Käytännössä nämä ajatukset johtavat kaikenlaisen holhoamisen ja tukahduttamisen vastustamiseen. Millään auktoriteetilla ei ole oikeutta sanella tai sanktioida yksilön seksuaalisuutta - ei edes median rakkikoirilla. Seksualismi asettuu johdonmukaisesti kannattamaan vapaata seksiä, monilempeä, seksuaalisuuden monimuotoisuutta, avointa seksuaalisuuden esiintuomista, rohkaisevaa seksuaalikasvatusta, seksitaitojen kultivaatiota ja myönteistä puhetta seksuaalisuudesta.

Paatoksellisen julistamisen päätteeksi ja kevennykseksi toivotan riimitellen:

Tehkää elämästä parempaa
nussikaa ja runkatkaa!