28.9.2010

Pompoko ja kultaiset pallit!


Japanilaisen kulttuuriperinnön mutkaton suhde seksuaalisuuteen iskeytyi jälleen tajuntaani Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestareilla.
Pompoko kertoo muotoaan muuttavien supikoirien kamppailusta ihmisten kaventaman elinympäristönsä puolesta. Kamppailussa tehokkaaksi aseeksi otetaan hulvattomalla tavalla myös kivekset!

Tanuki-olennot
omaavat taikavoimia, joilla he voivat muuttaa muotoaan lähes minkälaiseksi tahansa. Suuret mestarit osaavat järisyttäviä voimia ja voivat muuttaa itsensä vaikkapa lohikäärmeiksi. Erityisen kiehtova taikavoima löytyy kuitenkin uros-tanukeilta, jotka kykenevät pullistamaan ja venyttämään kiveksensä valtaviin mittasuhteisiin. Tämän konstin käyttö huipentuu suuren mestarin lähtöön, jossa hän käyttää kiveksiään laivan purjeena.

Kivestaiat ovat aitoa japanilaista kansanperinnettä. Moiset temput löytyvät vanhoista tanuki-tarinoista ja piirroksista. On upeaa, että japanissa tarinoita kunnioitetaan siinä määrin, että piirroselokuvassakin kivekset saavat arvoisensa aseman! Länsimaisessa animaatioperinteessä, etenkin lapsille suunnatuissa elokuvissa yleensä kaikki viittaukset seksuaalisuuteen leikataan pois jopa tarinan kustannuksella. Niissä eläimillä tai muilla hahmoilla on vehkeet ainoastaan silloin, kun heitä potkaistaan jakoväliin.

Länsimaisen (kristillisperäisen) kulttuurin vakava seksuaaliongelma ilmenee myös siinä, miten suomalaisesta kansanperinteestä on siivottu pois vitun voimasta kertovat loitsut. Myös muu seksiaiheinen kansantieto on kätketty arkistojen hämäriin ja osa arkistomateriaalista on jopa aikoinaan hävitetty säädyllisyyden nimissä.

Sen sijaan Pompokossa supikoirien kivekset vilahtavat aina kun eläimen asennon puolesta kuuluukin. Ne kantavat kiveksiään ylpeinä ja nuijivat niillä metsäänsä uhkaavat viholliset kumoon. Milloin me saamme nähdä Rölli-elokuvan, jossa metsän olennot tekevät kyrvännostatustaikoja ja manaavat vitun väkeä avukseen?

Elokuvan suhtautuminen kiveksiin on kunnianosoitus miehiselle anatomialle. Siispä päätän tämän tekstin elokuvassa esitettyyn lauluun:

Tan Tan Tanuki no kintama wa,
Kaze mo nai no ni,

Bura bura


Tan-tan-tanukin kultaiset pallit
uljaasti heiluvat vain
vaikka tuule ei lain!

5 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Kun näin tämän otsikon, oli vaan pakko sännätä lukemaan. :-D Enkä pettynyt, hauska kirjoitus! Eläköön supikoirat!

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/ulkomaa/2010/09/oikeuden_paatos_saattaa_tuoda_ilotalot_kanadaan_2020711.html

EAA kirjoitti...

Tuohon jonkun aikaisemmin postaamaan linkkiin liittyen. Prostituutio kun on Suomessa laillinen ammatti, mutta parittaminen ja mainostaminen on kielletty, niin toimiiko se myös toisin päin. Voiko kieltää asiakasta etsimästä itselleen prostituoitua työsuhteeseen.

Pohdittiin että voisi julkaista työkkärin sivuilla ilmoituksen jossa etsisi prostituoitua määrä aikaiseen työsuhteeseen. Vaikkapa 6 kk, voisi vielä viitata ilta ja viikonloppulisien osalta johonkin yleisesti tunnettuun TES:een. Vaikkapa PAM:n sopimus voisi olla hyvä.

Jos sattuis saamaan tän jutun läpi, niin oishan sillä valtaisa media-arvo. Ja jos sitä ei saisi työkkärin sivuille, niin voisi kokeilla vaikkapa sanomalehtiä. Työtä tarjolla palsta.

Itse päätettiin kokeilla, mutta oisko sulla motivaatioita tempaista? SALLI ry matkaan vaan ja menoksi.

Seksualisti kirjoitti...

Juu, SALLIn kanssa kannattaa olla yhteydessä tuossa tempauksessa. Itse en ehdi ryhtyä nyt puuhaamaan.

Kannatan kyllä ilman muuta tuota ajatusta. Seksityön dekriminalisointi on useiden asiantuntijoiden mielestä (Uusi-Seelanti, Kanada) kaikille sen osapuolille parempi ratkaisu kuin alan pitäminen lainsäädännöllä rikoksen rajamailla.

Kannattaa varautua muutamalla hyvällä perustelulla ja tekstillä mahdollisiin mediakontakteihin, mikäli asia saa julkisuutta.

Seksualisti kirjoitti...

Muuten, kannattaisiko tuossa "etsin seksialan palveluntarjoajaa" -ilmoituksessa pyrkiä kuitenkin vähän enemmän todellisuutta vastaavaan skenaarioon?

Esim. "seksiä ja seuranpitoa viikonlopuksi" ja pyydetään lähettämään tarjoukset ALV eriteltynä...

PAM:in soppariin kannattaa ilman muuta viitata. Palvelualastahan tässä on kyse ;o)