24.2.2009

Epävirallinen välihuomautus


Hännikäisen aiheuttamaa turbulenssia on puitu Hesarissa oikein kolmen mielipidekirjoituksen voimalla. Tilanne on vakava! Helpotusta pullosta...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin Hännikäisen kirjan ja siellä kiinnitin huomioita lainaukseen Pentti Linkolan esseestä Mietteitä ja muistoja vanhasta sivistyneistöstä:

"Sukupuoliasioista sivistynyt ihminen vaikeni. "Ne ovat sänkykamarin asioita, ja sänkykamarin ovi on kiinni." Taustalla oli jälleen elämänviisaus: mitä enemmän näiden ihmiselemän vähien todella viehättävien asioiden salailun verhoa raotetaan, sitä enemmän ne viehätystään menettävät. Eikä toisaalta saanut näitä asioita esillä pitämällä mitenkään tuottaa pahaa mieltä ja surua niille, jotka syystä tai toisesta olivat noita iloja vailla."

Mitä mieltä olet lainauksen ajatuksesta?

Ainakin 30-luvulta tähän päivään kuvatut käytännöt ovat muuttuneet rajusti ja jossain kohdin liki päinvastaisiksi.

Onko muutos ollut parempaan suuntaan?

t. Timppa

Seksualisti kirjoitti...

Yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset ovat kaiketi aina kaksiteräisiä miekkoja - jokin muuttuu paremmaksi, jokin huonommaksi.

Pidän hyvänä sitä, että seksiin liittyviä tabuja murretaan. Tällöin erikoisiakin seksuaalisia haluja omaavat henkilöt voivat olla ja toimia vapaammin ilman vakavaa pelkoa lynkkaamisesta tai häpäisemisestä tms.

Avoimemman seksuaalikulttuurin ongema on toki siinä, että kaikki ihmiset eivät (valitettavasti) koskaan tule olemaan niin valistuneita, että he suhtautuisivat toistensa seksielämään suvaitsevaisesti. Avoimuus lisää kaikenlaista julkista riepottelua esim. poliitikkojen ja muiden tunnettujen henkilöiden osalta.

Näkemystä "salatun viehätyksestä" en usko. Jännitys ja salamyhkäisyys voivat olla kiihottavia asioita joissakin tilanteissa yksilökohtaisesti, mutta seksuaalikulttuurin osalta näin ei ole. Paljas pinta katukuvassa tai pornongrafian saatavuus eivät ole kadottaneet seksin viehätystä.

Osmo Kontulan raportoima hienoinen seksin väheneminen 2000-luvulla tarkoittaa yhdyntäkertoja, kun taas runkkaaminen ja muut puuhastelut sen kun lisääntyvät.

Lopputulemana sanoisin silti, että seksuaalikulttuurin vapautuminen ja avautuminen on muutosta parempaan suuntaan, kunhan eettisyydestä pidetään kiinni.