11.5.2011

Maailma nurinniskoin


En olisi vielä pari viikkoa sitten uskonut kirjoittavani tekstiä, jossa puolustan persukansanedustajan elämäntapaa, mutta joskus maailma on ovelampi kuin me jyrkkiä raja-aitoja vetävät hyypiöt kuvittelemme.

Kyse on tietysti inhasti kellertävän lehdistön rakastamasta "kohujulkkiskansanedustaja" Kike Elomaasta, jolla on "kohusuhde" johonkin rumpistiin, vaikka hän on naimisissa "kohuliikemies" Kimmo Elomaan kanssa. Erään sanan sinnikäs toistuminen otsikoissa ja jutuissa tosin vihjaa, että tälläkin kertaa "kohu" elänee lähinnä kellastuneen lehdistön toimituspalavereissa.

Tällä kertaa saimme eduskunnan, joka todella on läpileikkaus kansasta. Kike edustaa kaikin puolin mallikkaasti kansan syyyyviä rivejä kaikessa yleissivistyksen ja poliittisen osaamisen puutteessaan. Mikä parasta, tämä teräsvartaloinen ja heleä-ääninen sankaritar päätyy edustamaan mitä ihaninta ristiriitaa julkisella olemuksellaan.

Persut on kristillishäröjen jälkeen arvokonservatiivisin puolue koko maassa. Kuitenkin juuri sen riveistä nousee tuo julkea nainen, joka kehtaa pitää rakastajaa avioliitostaan huolimatta! Kike on kävelevä paradoksi: perverssillä tavalla liberaali konservatiivi.

Suurin (ja lattein) ristiriita lienee kuitenkin se, että Kike ja Kimmo tekevät julkisesti sen, mitä lukuisat muut tekevät salaa ja ottavat omakseen yhden perinteen lisäksi toisen yhtä vanhan sellaisen. Nimittäin rinnakkaissuhteita on ollut maailmassa yhtä kauan kuin uskollisuudenlupauksiakin.

Hienoa on se, että Elomaat ottavat asian lungisti, eivätkä panikoi kohisevien toimittajien edessä. He tuntuvat tietävän, mitä ihmissuhteiltaan haluavat. Kimmo kuittaa asian oivallisesti: "Elämää tämä vain on, ei sen kummempaa."

2 kommenttia:

hihaton kirjoitti...

Kyllähän näistä aina "kohun" saa halutessaan aikaan, oli pariskunta itse mitä mieltä oli. Paheksua pitää, ettei oma moraalinen kilpi vain vahingossakaan saa avosuhteiden kannattajan häpeätahraa. Se, että järjestely toimii kaikille asianosaisille ja että ketään ei vahingoiteta, ei ole millään tavalla relevanttia näille madoille elämän limaisessa lantakasassa.

Jännä nähdä, miten puoluejohto suhtautuu tämmöiseen perinteet vaarantavaan rienaamiseen.

Kukkahattutäti kirjoitti...

Enpä kyllä yhtään ihmettelisi, vaikka Elomaa kuitenkin suhtautuisi vaikkapa homojen oikeuksien lisäämiseen kielteisesti. Joidenkin ihmisten arvot vain ovat sangen konservatiiviset, puuhailivatpa he itse mitä tahansa. Tosin Elomaat tuntuvat tosiaan suhtautuvan asiaan rauhallisesti, toisin kuin tyypilliset konservatiivit "kiinni jäädessään".

Sivusuhteisiin (ja niiden oikeutukseen) en nyt ota tässä muuten kantaa. ;-)

ps. mukavaa, että tänne tuli taas uusi kirjoitus - olen vakituinen lukijasi :-) (vaikka toki tietenkin monesta asiasta eri linjoilla;-).