24.5.2010

Naimaan isosiskon papereilla


Lähiaikojen viranomaislausuntojen ristiinlukeminen aiheuttaa kylmiä väreitä. Jos kaikki tiukentajat saisivat tahtonsa läpi seksuaalilainsäädännön osalta, olisi tämä maa pian samanlaisessa jamassa kuin Australia, jossa lapsipornotuomion voi saada Simpsons-pilakuvista.

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että kaikkien yhdynnät alle 16-vuotiaan kanssa pitäisi järjestään katsoa törkeäksi lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Brax komppaa: "Tarpeellinen muutos!" Onhan niin, että teini-ikäiset eivät koskaan halua seksiä, onhan?

Kun tämä aie luetaan ristiin poliisiylijohtaja Paateron haaveiden kanssa, niin saadaan jännittävä kokonaiskuva nuorten seksisuhteiden tulevaisuudesta. Paateron mielestä olisi hyödyllistä ryhtyä pitämään Amerikan mallin mukaista julkista seksuaalirikollisten listaa, jossa julkaistaan nimet, kuvat ja asuinpaikat.

Näin päästään tilanteeseen, jossa 17-vuotias henkilö voidaan tuomita törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun hän harrastaa seksiä 15-vuotiaan seurustelukumppaninsa kanssa. Sitten laitetaan tämän "lapsenraiskaajan" kuva internjettiin ja kaikki ovat onnellisia, kun naapuruston Rane käy pistämässä pedofiilin kylmäksi...

Tällaisiin ylilyönteihin päädytään, kun seksikauhu on vallalla, eikä faktatietoa osata käyttää hyödyksi. Viimeisimpien lukujen mukaan nuorista 30% aloittaa yhdyntänsä alle 16-vuotiaina. Näistä tapauksista vain murto-osaan liittyy kaltoinkohtelua. Mitähän oikeusministeriö oikein on kriminalisoimassa?

Paateron viittaus ameriikan esimerkkiin on sekin yhtä surkuhupaisa. Siellä nimi lävähtää listalle varsin herkästi, jos on varomaton seksikumppaninsa valinnassa tai ehdottelee turhan tiukkapipoiselle tyypille. Listojen tyypillisimpiä rikoksia on "statutory rape", joka on komeasti raiskaukseksi nimetty, mutta tosiasiassa seksisuhde alaikäisen kanssa. Kun Yhdysvalloissa yleinen suojaikäraja on 18, niin yksi jos toinenkin kansalainen on vain lain kouran välttänyt kurja raiskari.

Amerikkalaista oikeudenmukaisuutta seksuaalirikoksissa edustaa myös tapaus, jossa nainen sai elinkautisen tuomion pussailtuaan huppelissa 13-vuotiasta teinipoikaa ja pakottaessaan tämän koskettamaan rintojaan. Hyvällä käytöksellä hän voi päästä 10 vuoden päästä ehdonalaiseen. Mutta koska rikos on kaamea ja iljettävä seksirikos, johtaa se elinikäiseen merkintään julkisessa seksuaalirikollisten rekisterissä.

Hyvä Amerikka! Tällainen malliko halutaan Suomeenkin? Hei Paaaaaterooo?

Tulevaisuudessa pitänee siis kysyä kaikilta nuoren näköisiltä seksikumppaneilta paperit ensiksi ja varmistaa henkilöllisyys viranomaisten avulla. Pitää vain toivoa, ettei tule vastaan huijaria, joka esiintyy isosiskon papereilla. Sehän olisi aivan törkeää hyväksikäyttöä!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...tai isoveljen papereilla ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Sitten ne viattomat omaisetkin joutuvat kärsimään lopun elämäänsä täysin aiheetta, myös se nainen, joka harrasti kuukautta vanhemman poikaystävänsä kanssa seksiä tämän 16-vuotispäivänä, ja näiden lapset.

Kaikki tietävät heidät, kotiin tulee uhkailupuheluita, lapsia kiusataan koulussa, mies ehkä tapetaan jne.

Hyväksikäyttäjät ovat yleensä sukulaisia. Siis uhrit saatettaisiin arvata tällaisten rekisterien ansiosta.

Jenkeissä on paljon surullisia kohtaloita tämän vuoksi.

Aika vähällä rahalla voitaisiin pelastaa lisää paljon ihmishenkiä, jos haluttaisiin, lasten ja aikuisten. Minusta kuolema on keskimäärin vähintään yhtä paha asia kuin lapsiinsekaantuminen, joten ei jälkimmäistä pidä estää suuremmin haitoin kuin edellistä.

Eino Empaatti kirjoitti...

Jos mainittu esitys sekä seksin ostokielto tulevat Suomessa joskus yhtäaikaa voimaan, syntyy mahdollisuus "hupaisaan" juridiseen pattitilanteeseen: jos alle 16-vuotias ostaa seksiä prostituoidulta, kumpaa vastaan nostetaan syyte?

Ketunkivi kirjoitti...

Oikealla asialla olet taas kerran, Seksualisti.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuosta Ameriikan tapauksesta joku luotettava lähde? Tuo (ja kaikki muut mitkä pikaisella googlaamisella löysin) voi olla vaikka joku mikä-lienee paikallinen Lehti (Totuus Seuraa Perästä), Ultra, Onion, 7-päivää tai muu vastaava, jonka uskottavuusarvo on, no, negatiivinen.

Ainakaan en löytänyt asiasta mainintaa mistään suuremmasta mediasta; ja luulisi, että elinkautinen tissien koskettelusta (etenkin kun oli omat tissit) olisi iso uutinen Ameriikassakin sentään vielä...