18.9.2008

Lännen nopein tykki


Miksi orkkuherkkyys katsotaan usein naisilla eduksi ja miehillä haitaksi?


Juu juu, tiedetään että virallinen sukupuoliyhdyntä tarvitsee toteutuakseen kestävää stondista. Tämä totuus ei kuitenkaan riitä vastaamaan kysymykseen tyhjentävästi. Vielä on jossakin koira haudattuna. Nautinnollista ja tyydyttävää seksiä ajatellen alkukysymyksen olettamus vaikuttaa kummalliselta.

Vanha kunnon sisään-ulos -temppu on ilman muuta kivaa, mutta ei välttämätöntä hyvään seksiin. Merkittävä osa naisista saa parhaat värinät klitoriksen hieromisesta, eikä yhdyntä ole siinä lainkaan ykköskeino. Nopeasti laukeavan henkilön kanssa voipi myös olla kiintoisaa harrastaa erilaisia kiusoitteluleikkejä ja pika- tai salaseksiä mitä erilaisimmissa paikoissa. Nopeudesta voi olla myös ylpeä.

Ja he jotka kokevan nopeutensa ongelmaksi, voivat saada siihen nykyisin tepsivää hoitoa. Aiemmin ajateltiin, että nopeuden selitykset ovat pitkälti psykologisia, mutta nykyinen urologia on osoittanut monessa tapauksessa vikkelyyden olevan fysiologista perua - ja miksei olisi, sillä evolutiivisesta näkökulmastahan nopea tykki on hyvin käyttökelpoinen ase jälkeläisten tehotuotantoon. Fysiologisiin ongelmiin on helpompi kehittää tepsiviä hoitoja kuin psykologisiin, lisäksi avuksi löytyy erilaisia konsteja pidätysharjoituksista puuduttaviin suihkeisiin...

Voitaisiinko asennoitumista muuttamalla nähdä nopeus ominaisuutena, joka mahdollistaa erilaisia nautintoja ja seksin muotoja, ei ainoastaan ongelmana?

Lisäys:

Tähänkin asiaan saattavat vaikuttaa stereotyyppiset sukupuoliroolit seksissä. Usein miehelle oletetaan jonkinlainen velvollisuus ohjata lemmiskelyhetken tapahtumia, kun nainen voi ottaa ongelmitta passiivisen roolin. Suorittajamiehelle on saavutus saada nainen laukeamaan, ja jos se tapahtuu helposti, niin miehen suoritustaakka kevenee kerralla. Mitä jos ajateltaisiinkin nurinkurisesti seksin ohjaamista naisen velvollisuutena ja miehen laukeamista naisen saavutuksena? Jos mies voisikin halutessaan vain maata sängyllä ja ottaa kosketuksia vastaan? Ajatusleikin tarkoitus on vihjata, että osa "ongelmistamme" seksin parissa saattaakin johtua asenteistamme ja oletuksistamme, joista emme osaa irtautua.

Pohdiskellen...
Speedy Gonzales

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Orkkuherkkyys on hyvä esimerkki siitä, miten miehiä ja naisia arvostellaan saman ominaisuuden perusteella epäreilusti eri tavoin.

Toinen hyvä esimerkki on tämä: mies ja nainen ovat petipuuhissa. Nainen ei ole valmis (esim. kostea) ja tämä on miehen vika. Jos taas mies ei ole valmis (esim. ei stondista), on tämäkin miehen vika.

Lähtökohtaisesti näissä epäsymmetrisissä arvostelmissa on kyse siitä, että jostain syystä naiset arvioidaan kohteina, joille asioita tapahtuu/ tehdään, kun taas miehet toimijoina, jotka ovat vastuussa näistä tapahtumista ja teoista. Totuudenmukaisempaa olisi nähdä molemmat toimijoina, vaikka kulttuurinen taakkamme muuhun ohjaakin.

Jokainen on itse vastuussa orgasmistaan.

Seksualisti kirjoitti...

Kyllä! Vastuun jakaminen kiihottumisesta on oiva esimerkki siitä, miten miehen monesti oletetaan olevan vastuussa koko seksitapahtuman sujumisesta.

Itse tulisin ehkä vähän vastaan tuosta "omavastuun" ajatuksesta. Seksiä voi harrastaa hyvässä yhteistyössä!

Helena S. kirjoitti...

Itse olen aina halunnut olla miehen palvelija seksissä, koska olen alistuva luonne ja nautin siitä. Eli minulla ei ole mitään vaatimuksia miestä kohtaan, vaan päinvastoin pidän omana vikanani, jos mies ei nauti. En ole myöskään koskaan pitänyt sitä tärkeänä, antaako mies minulle orgasmin, koska sen kyllä saan itsekin, jos haluan. Kyllä seksissä ihan joku muu on tärkeää kuin orgasmi. Ainakin minulle.

Sitä paitsi naisille orgasmin saaminen on niin yksilöllistä ja joskus hankalaa, että ei voi odottaa miehen pystyvän lukemaan naisen ajatuksia ja tuntemuksia. Silloin nainen itse on vastuussa. Miehelle orgasmin saaminen taas on niin helppo ja nopea toimitus, että jos se olisi seksin kliimaksi, niin eipä paljon kiinnostaisi.

laura kirjoitti...

Emmätiä, musta on kivaa saada kunnolla melaa mekkoon. Mutta jos mies onkin Teräsmies(*), näen yhden loogisen vaihtoehdon: naisen pitää puuhastella samanaikaisesti usean uroon kanssa.

(Tässä tosin on se fiba, että kun kaikilla nykyään on niin kiire, useamman kuin kahden tyypin kalenterien synkronointi on jo mahdoton tehtävä!)

(*)Nopeampi kuin kiitävä luoti

Seksualisti kirjoitti...

Ja melaa on myös kiva antaa, joten varmastikin siksi monet miehet kokevat Teräsmiehen nopeuden ongelmaksi.

Asenteiden ongelmatisointi on minusta tarpeellista juuri siksi, että olisi helpompaa löytää erilaisia ratkaisuja ongelmiin. Seksiin liittyvistä ongelmista voi tulla ylipääsemättömiä, jos pelko tai häpeä estävät mielikuvituksen toiminnan.

Tässä mielessä kaikki kommentit ovat olleet erittäin hyviä, ne kaikki tarjoavat ajattelutapoja, jotka voivat johtaa ulos ongelmista. Kiitos teille!

Anonyymi kirjoitti...

Voiko miehiä fysiologisesti jaotella orgasmiherkiin ja vähemmän herkkiin? Korvien välistä kaikki on kiinni. Jos korvien väli on kunnossa, tulee silloin kun haluaa: ei liian aikaisin eikä vasta kamalan jyystämisen seurauksena.

Jos sinut itsensä ja seksikumppaninsa kanssa, tulemista pystyy säätelemään seksissä ihan samalla tavalla kuin runkatessa.

Vai harrastaako joku ennenaikaisia tai tulemattomuutta myös yksin rauhassa runkatessaan?

Seksualisti kirjoitti...

Seksuaalisuusmessuilla luennoinut urologi Juhana Piha esitteli uudehkoja tutkimustuloksia, joiden mukaan nopea laukeaminen on nimenomaan fysiologiasta riippuva asia, vaikka sitä on pidetty vuosikaudet psykologisena juttuna.
Hänen mukaansa uudet tehokkaat hoitomuodot perustuvat juuri tähän havaintoon.

Tuo viimeinen kysymys on ilman muuta kiinnostava: miten nopeat tykit reagoivat runkkaillessa?
Osaako joku valaista asiaa?

myytinmurtaja kirjoitti...

Jos mies laukeaa nopeasti, hänelle on palkitsevaa antaa suuseksiä. Sitä tuntee nainen olevansa yhtä hyvä suustaan kuin se Twin Peaksin tyttö, joka sai kirsikan kannan solmulle kielellään.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa ajatusmallia olen ihmetellyt kaiken maailman kysymysvastauspalstoja silmäillessä. Omassa nykyisessä suhteessani minusta on mukavaa, että molempien orkkuherkkyys ja -tiheys on suunnilleen samaa luokkaa. Ehkä on vain niin paljon yleisempää, että mies tuntee laukeavansa liian nopeasti kuin liian hitaasti tai että nainen kokee laukeamisen ylipäänsä vaikeaksi?

Enni25 kirjoitti...

Eikös se ole molemminpuolinen etu, että kummatkin saavat nauttia tasapuolisesti. Kaikille naisille, jotka kärsivät kumppaninsa nopeasti tykkitulesta suosittelen tätä artikkelia: https://www.pinky.fi/uutiset-artikkelit/mita-tehda-jos-miehesi-laukeaa-liian-aikaisin/