12.6.2012

Lisää vilauttelevia isoäitejä, kiitos!


Madonna vilauttaa tissiä. Pikkusieluiset ruikuttajat metelöivät talossa ja puutarhassa. Seuraus: kansainvälistä uutisointia ja nettivideoita. Neljäs vallan mahti panee taas parastaan.

Onkohan joltakulta unohtunut, että Madonna on perustanut koko uransa (jokusen iskelmähitin lisäksi) vilauttelulle ja eroottisille vihjailuille? Tuohtuneiden nillittäjien mielestä pahinta tissin vilauttamisessa on se, että Madonna on 53-vuotias ja täten jonkun äidin tai isoäidin ikäinen.

Myös se pikkuseikka on jäänyt huomaamatta, että vilautuksen kontekstina oli Like a Virgin -iskelmä ja ikäneidon koreografiana strippaus, joka päättyy housuihin ja rintaliiveihin. Lopuksi lihasmiehet käyvät vähän hivelemässä tätiä. Mitä yksi tissin vilautus muka merkitsee koko kontekstissa?

Ainoastaan amerikkalaiseen nännikauhuun sosiaalistunut kulttuurikritiikitön idiootti voi aidosti kokea mitään kohahduttavaa tissin vilautukseseta yllä mainitussa läpeensä eroottisessa viitekehyksessä. Joillekin tuo mielivaltainen näkymätön raja on näemmä niin todellinen, että he lyövät siihen päänsä. Suomalainen yhteissaunominen varmaan tappaisi nämä ääliöparat aivoverenvuotoon.

Asiassa on kuitenkin jutun juurta tärkeämpäänkin aiheeseen. Ikäihmisten seksuaalisen ilmaisun mahdollisuudet ovat olleet pitkään varsin heikkoja menneiden aikojen seksuaalinormien ja yllä haukuttujen pikkusieluisten ihmisen takia. Madonnan vilautus on hyvä signaali kaikille ikääntyville: ikä ei vie seksuaalisuutta pois eikä estä sen ilmaisemista tai toteuttamista.

Hyvä Madonna! Lisää vilautuksia!
 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kuitenkin ole hyvä, että jotkut sentään saavat kiksejä vielä jostakin?

Tommi Paalanen kirjoitti...

Hyvä loppuu lyhyeen, jos satut olemaan joskus lynkkausjoukon moralistisen tuohtumuksen keskipisteessä...

Tosin Madonna kestänee tällaisen hapatuksen mainiosti. Onhan hän jo kokenut hämmentäjä. Ei silti pidä unohtaa sitä, että paatuneimmatkin julkkikset ovat ihmisiä. Ikään ja seksuaalisuuteen kytkeytyvä arvostelu voi osua herkkään paikkaan.

Ike kirjoitti...

Minustakin tuollainen vilauttelu on ihan OK. Etenkin vilautuspaikka on täysin sopiva: ei kai kukaan voi olla niin tietämätön että menisi Madonnan konserttiin odottaen hänen - kaikkien niiden laulutekstien ja videoiden jälkeen - esittävän siveellisen ja harmittoman koko perheen shown.

Ainoa mikä tuossa saattaisi olla vähän kontekstista ulkona on vilautuskaupunki: Turkissa on suuri joukko islamisteja, jotka mahdollisesti voisivat provosoitua riehumaan kuultuaan tuollaisesta riettaudesta (kukaan islamisti ei tietenkään mene Madonnan konserttiin alun perinkään). Tuossa mielessä Madonnan vilautuksessa voi nähdä jopa pieniä ja lieviä vapaustaistelun piirteitä.

Toisaalta Madonnan nänni on peittänyt samalla kiertueella aiemmin tapahtuneen mauttomuuden, kun videotykeillä heijastettiin Ranskan Front Nationalin johtajan Marine le Penin kuva yhdessä hakaristin kanssa. Toki Madonna saa ottaa kantaa Ranskan sisäpolitiikkaan (olettaen että tietää siitä jotain). Ei sekään minua haittaa että hakaristi heijastettiin Tel Avivissa pidetyssä konsertissa, jossa yleisö valtaosa on juutalaisia. Se kuitenkin hämmästyttää että Madonna, joka käsittääkseni tavallisesti on jollain tavalla ajan hermolla, ylipäätään harrastaa natsittelua joka on niin last season. Onko täti oikeasti tippunut kehityksen kelkasta? Vai alkaako natsittelu olla jo vintagea?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se tietenkin mahdollista että joku ostaa lipun pelkästään nimen perusteella. (Neitsytäiti) Mutta olisihan tuolla mielensäpahoittajalla ollut aikaa poistua esityksestä jo aiemmin ;)

Jos Madonnasta ja seksuaalisuudestaa saa ja uskaltaa sanoa jotain negatiivista, niin täytyy sanoa että ikuisen nuoruuden tavoittelu tuntuu jotenkin kevyesti keinotekoiselta. Onko todella niin että voidakseen olla seksuaalinen pitää viisikymppisen yrittää olla kaksikymppinen. Entäs ne lähikaupan tädit? Kai niilläkin vielä virtaa.